Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ



από την Eleni Kariofilli
Υλικά
- μύδια
- 1 κρεμμύδι ξερό
- φρέσκα κρεμμυδάκια
- μαϊντανός
- σέλινο
- πράσο
- άνηθο
- μερικά ντοματίνια
- 1 μεγάλο κομμάτι τζίντζερ
-ούζο

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε κρεμμύδι ξερό και πράσινο, μαϊντανό, σέλινο, πράσο, άνηθο, μερικά ντοματινια, ένα μεγάλο κομμάτι τζίντζερ ( όλα τα λαχανικά χοντροκομμένα), και σβήνουμε με ούζο.
Προσθέτουμε ελάχιστο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε τα μύδια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να βράσει μέχρι τα μυδια ν ανοίξουν.
Δεν βάζουμε αλάτι για το το ζουμι που βγάζουν τα μύδια είναι αλμυρό. Μπορούμε να βάλουμε όποιο μυρωδικά μας και λαχανικό μας αρέσει.
Παρατήρηση : Το ζουμί είναι όλα τα λεφτά και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για ριζότο αν δεν το φάμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου