Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΤΟΥΡΛΟΥ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ


από τον Ιωάννη Τριφύλλη

Υλικά

-μανιτάρια πλευρώτους
-κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
-κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
-πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κομμάτια
-λάδι
-μπαλσάμικο 
-αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση

Πλένουμε και στραγγίζουμε τα λαχανικά μας.
Σε ένα τηγάνι τηγανίζουμε ελαφρώς τα κολοκύθια.


Όταν τηγανιστούν όλα τα ρίχνουμε στο τηγάνι και τα περιχύνουμε με μπόλικο μπαλσάμικο.
Τηγανίζουμε ελαφρώς τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.Όταν πιουν όλα τα υγρά που έχουν βγάλει,τότε τα περιχύνουμε με μπόλικο μπαλσάμικο.


Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά μας σε ένα τηγάνι και τα αφήνουμε να εξατμισθεί ότι μπαλσάμικο έχει μείνει.

Μονάδες 1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου