Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

από την Pinelopi Kapageridou

 Υλικά
 - 1 ποτηράκι του κρασιού γάλα εβαπορέ
- 1 ποτηράκι του κρασιού σπορέλαιο
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 2 κουτ. σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού
- μια πρέζα αλάτι


Εκτέλεση
Βάζουμε στο μουλτι πρώτα το λεμόνι και έπειτα τα υπόλοιπα υλικά. πατάμε το κουμπί 3-4 καλές στροφές. βλέπουμε πόσο πηχτή την θέλουμε και δοκιμάζουμε αν θέλει λίγο αλάτι ακόμη.
αν θέλουμε να γίνει πιο πηχτή προσθέτουμε λίγο ακόμη λεμόνι!!!
συντηρείται στο ψυγείο!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου