Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΜΕ ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΡΟΚΑ



από τον Takis Fanaras

 Υλικά
- σκόρδο
- γλιστρίδα
- ρόκα
- αλάτι
- λάδι
- λευκό ξύδι
- γιαούρτι στραγγιστό


Εκτέλεση

Σε βαθύ πιάτο (γαβάθα) ρίχνουμε το αλατάκι μας. 
Προσθέτουμε «με τη σειρά» ξύδι και μετά λάδι ! Πρεσάρουμε το σκόρδο...

Αναμειγνύουμε όσο πιο καλά μπορούμε...(Θέμα υπομονής και αντοχής !). 
Ψιλοκόβουμε με το χέρι..., χεριά-χεριά, τη γλιστρίδα και τη ρόκα ...εναλλάξ και ανακατεύουμε..., επίσης, πολύ καλά. 

Στρώνουμε το στραγγιστό γιαούρτι από πάνω... και μετά αναμειγνύουμε ...καλά. Το τελικό αποτέλεσμα ... σας δικαιώνει ... και το θαυμάζετε!!! 

Αν μάλιστα συνοδεύει εδέσματα ...εκ του κήπου ή ...της ταράτσας σας... μάλλον τότε σας φεύγει ...κι ο τάκος !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου