Υλικά
- λάχανο
- 4-5 καρότα
- 2-3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
- κλωνάρια σέλινου ψιλοκομμένο
- πιπέρι
- λάδι
- σκόρδο λιωμένο
- μπούκοβο αν μας αρέσουν τα καυτερά
- 1/2 κούπα ξύδι
- αλάτι
- πιπεριές Φλωρίνης που θα γεμίσουμε
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το λάχανο και το τρίβουμε με το αλάτι.Το αφήνουμε να βγάλει τα ζουμιά του.
Έχουμε ψιλοκόψει όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε το λάχανο.
Τα αφήνουμε κανένα τέταρτο να μείνουν.
Σε ένα ταψί βάζουμε νερό και τις πιπεριές που θα γεμίσουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαραθούν.
Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε σε μια άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σιγά σιγά μαραίνουμε την γέμιση .
Όταν μαράνουμε την γέμιση την αφήνουμε να κρυώσει.
Τότε προσθέτουμε το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε την κάθε πιπεριά με την γέμιση και ρίχνουμε από πάνω ότι ζουμί έχει μείνει. Πρέπει να σκεπαστούν με το ζουμί.
Αν δεν φτάσει τότε προσθέτουμε και άλλο λαδόξιδο.
Μπορούμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου