Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΛΙΚΕΡ ΔΑΜΑΣΚΗΝΟ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- 25 με 30 δαμάσκηνα
- 250 γραμμάρια ζάχαρη η καστανή ζάχαρη
- 1 λίτρο τσίπουρο η βότκα
- 3 γαρύφαλλα
- 1 μικρό ξύλο κανέλας
- 2 αστεροειδή
- γλυκάνισο
- 3 μπαχάρια




Εκτέλεση

Σε ένα βάζο ρίχνουμε ένα λίτρο τσίπουρο.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και τα μυρωδικά.
Τα μυρωδικά τα βάζουμε για να ενισχυθεί η γεύση και το άρωμα αφού από μόνα τους τα δαμάσκηνα δεν έχουν ιδιαίτερο άρωμα.
Κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε σε σκοτεινό μέρος για 20 μέρες
Σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη.
Το περνάμε από φίλτρο του καφέ και το βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.


βαλε φωτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου