από τον Σταμάτη Τριφύλλη
Υλικά
- 25 με 30 δαμάσκηνα
- 250 γραμμάρια ζάχαρη η καστανή ζάχαρη
- 1 λίτρο τσίπουρο η βότκα
- 3 γαρύφαλλα
- 1 μικρό ξύλο κανέλας
- 2 αστεροειδή
- γλυκάνισο
- 3 μπαχάρια
Εκτέλεση
Σε ένα βάζο ρίχνουμε ένα λίτρο τσίπουρο.
Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα αφού αφαιρέσουμε τα κουκούτσια και τα μυρωδικά.
Τα μυρωδικά τα βάζουμε για να ενισχυθεί η γεύση και το άρωμα αφού από μόνα τους τα δαμάσκηνα δεν έχουν ιδιαίτερο άρωμα.
Κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε σε σκοτεινό μέρος για 20 μέρες
Σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακατεύουμε για να λιώσει η ζάχαρη.
Το περνάμε από φίλτρο του καφέ και το βάζουμε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου