Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΣΟΥΡΩΜΕΝΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ



από τον Σταμάτη Τριφύλλη

Υλικά

- τα δαμάσκηνα από το λικέρ δαμάσκηνο
- 1 και 1/2 κιλό δαμάσκηνα
- 750 γραμμάρια ζάχαρη
- μισό ποτήρι νερό



Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τα δαμάσκηνα.
Τα κόβουμε στα τέσσερα.
Τα βάζουμε σε μια λεκάνη  και προσθέτουμε την ζάχαρη και τα δαμάσκηνα από το λικέρ δαμάσκηνα.
Τοποθετούμε την λεκάνη σκεπασμένη στο ψυγείο και την αφήνουμε για μια ημέρα ώστε να βγουν όλα τα ζουμιά τους.
Το βάζουμε σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση κατεβάζουμε την θερμοκρασία στο μισό και συνεχίζουμε το βράσιμο.
Προσθέτουμε και μισό ποτήρι νερό.
Όταν μαλακώσουν τα δαμάσκηνα τα λιώνουμε με την ραβδομπλέντερ για να πολτοποιηθούν.
Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να πήξει η μαρμελάδα.
Την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου