Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

ΚΕΙΚ ΛΑΒΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



από τους Lena Trifilli- Katerina Mara- Hristos Maras

Υλικά

- 6 αυγά
- 250 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
- 250 γραμμάρια αλεύρι 
- 250 γραμμάρια ζάχαρη




Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.


Προσθέτουμε την σοκολάτα για να λιώσει.


Προσθέτουμε την ζάχαρη και τα αυγά και χτυπάμε  το μείγμα .
Τέλος ρίχνουμε και το αλεύρι και το μείγμα είναι έτοιμο.


Βουτυρώνουμε μικρά φορμάκια και γεμίζουμε τα 3/4.


Τα ψήνουμε για 17 λεπτά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου