Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΜΠΑΜΙΕΣ ΜΕ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ



από την Gnosoula Nikolaou

Υλικά
- 1 κιλό μπάμιες
- 800 γρ περίπου χοιρινό, κομμένο σε κύβους
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες
- 1-2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγη κανέλα
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις ραντίζουμε με λίγο ξύδι, και τις αφήνουμε στην άκρη. Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να στραγγίξουν από το λάδι τους.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη. Σοτάρουμε και τα ξερά κρεμμύδια , κομμένα σε φέτες. 
Εν τω μεταξύ τρίβουμε και τις ντομάτες και μόλις τσιγαριστούν τα κρεμμύδια τις προσθέτουμε. 
Νοστιμίζουμε με το αλατοπίπερο και λίγη κανέλα.
Αφού δέσουν τα υλικά μας προσθέτουμε και το κρέας με λίγο νερό και το βράζουμε μέχρι να μισοψηθεί.  
Αφού ετοιμαστεί και το κρέας μας, προσθέτουμε τις πατάτες και τις μπάμιες και λίγο νερό αν χρειαστεί. Βράζουμε το φαγητό μας σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα του. Παραλλαγή :  μπορούμε να το κάνουμε και στον φούρνο για μια πιο ελαφριά διατροφή: βάζουμε όλα μας τα υλικά μαζί να ψηθούν

2 σχόλια: