Ελλάδα!!
Μια όμορφη χώρα με πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.
Οι κάτοικοι της από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης..αφού έλληνες υπάρχουν παντού.
Χαρούμενοι, γλεντζέδες φιλόξενοι και καλοφαγάδες!!
Έτσι λοιπόν η ελληνική κουζίνα..είναι εμπλουτισμένη με παραδοσιακές γεύσεις από όλη την επικράτεια αλλά και από τις γύρω περιοχές..αφού το προσφυγικό στοιχείο..είναι πολύ σημαντικό.
Μικρά Ασία...Πόντος..Ανατολική Ρωμυλία..Μακεδονία, Θράκη ,Ήπειρος Πελοπόννησος , Ρούμελη και τα νησιά μας!!! Ελάτε, να συμμετέχουμε στην δημιουργία μιας ομάδας όπου θα παρουσιάσουμε όλες αυτές τις παραδοσιακές συνταγές από τις γιαγιάδες μας και τις μανάδες μας που έχουμε καλά φυλαγμένες στην μνήμη μας!!
Με την κρίση που περνά η πατρίδα μας..ας θυμηθούμε τις
παραδοσιακές μας γεύσεις..και ας ξεκολλήσουμε από τα ξενόφερτα πιάτα που μας παρουσιάζουν !!

Ι.Τριφύλλης-Γ.Παρασχοπούλου-Σ.Καλαϊτζίδης

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΚΟΛΟΚΑΣΙ ΓΙΑΧΝΙ ΟΡΦΑΝΟ



από την Γιάννα Παρασχοπούλου

Υλικά

- 1 κιλό κολοκάσι
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
- κλωνάρια και φύλλα σέλινου
- συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- χυμό λεμονιού
- αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βουρτσίζουμε τις ρίζες από το κολοκάσι να φύγουν τα πολλά χώματα. Κατόπιν το καθαρίζουμε και το σκουπίζουμε με μια πετσέτα ή χαρτί κουζίνας.
ΔΕΝ το πλένουμε, επειδή θα γλιτσιάσει!!!
Βάζουμε το μαχαίρι στο κολοκάσι και το τσακίζουμε σε κομμάτια στο μέγεθος μπουκιάς.  , ΔΕΝ το κόβουμε.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μας σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και σοτάρουμε και το κολοκάσι. 
Αφού το φέρουμε 3-4 βόλτες ρίχνουμε και το σέλινο ψιλοκομμένο.
Ρίχνουμε και τον χυμό ντομάτας κι αφού πάρει μια βράση, αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε με ζεστό νερό και βράζουμε το φαγητό μας μέχρι να μαλακώσει το κολοκάσι. 
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού. 
Σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου